De leukste soorten vloerbedekking

In iedere woning zit een vloer, maar niet elke vloer is hetzelfde. De vloerbedekking in een woning geeft een bepaalde sfeer aan de woning en kan het huis uniek maken. Echter zijn er enorm veel soorten vloerbedekking te vinden op de markt. In dit artikel zal ik een paar van deze soorten bespreken.

Houten vloeren

Voor veel mensen blijven houten vloeren de mooiste vloeren die er zijn. Doordat hout een natuurproduct is, is elke houten vloer anders. Ook zijn er verschillende houtsoorten, die ieder een uniek beeld aan de woning kunnen geven. Een nadeel van de houten vloeren is dat ze enorm goed onderhouden moeten worden om mooi te blijven.

PVC vloeren

Een soort vloerbedekking die erg op houten vloeren lijkt zijn de PVC vloeren. PVC is een kunststof type vloer die ook wel wordt gezien als de look-a-like van de houten vloeren. Ze zijn echter een stuk steviger als houten vloeren en ook nog is makkelijker te onderhouden. PVC vloeren zijn relatief duur als je ze vergelijkt met andere vloersoorten, echter komen er ook steeds meer goedkope PVC vloeren op de markt.

Tapijt

Natuurlijk zijn er ook nog tapijtvloeren. Deze vloeren voelen enorm zacht aan onder je voeten en geven een warm gevoel aan de woning. Het grote nadeel van deze vloersoort is dat ze moeilijk schoon te maken zijn en dus zeker niet geschikt zijn voor woningen waarin huisdieren rondlopen.

Tegels

Ten slotte besluiten mensen soms tegels als vloerbedekking te doen. Persoonlijk ben ik hier niet zo’n fan van. Het geeft een strakke sfeer en kan er mooi uit zien in moderne woningen, maar het voelt enorm hard aan en wordt vaak heel koud in de winter.

 

 

Hoe je sfeer kan creëren in je woonkamer

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte van je huis. Je komt zelf vaak in de woonkamer, maar wilt er ook graag je vrienden of familie ontvangen. Het is daarom belangrijk om van deze ruimte een sfeervolle omgeving te maken met indrukwekkende trends in design. Je kunt op veel verschillende manieren zorgen voor sfeer in je woonkamer, maar kleur en inrichting spelen toch wel een bepalende rol. Kies altijd waar jij je prettig bij voelt, want je bent zelf uiteraard het vaakst in de woonkamer te vinden.

Bepaal je kleur

Je hebt je eigen voorkeuren voor kleur. Men zegt altijd dat kleur bij je persoonlijkheid past, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kan houden van strak design met donkere kleuren, terwijl je in het dagelijks leven juist helemaal niet zo strak langs de randjes leeft. Ook kleurrijke omgevingen hoeven niet te betekenen dat je een kleurrijke persoonlijkheid hebt, het is maar net wat je persoonlijke smaak is voor interieur.

De trend in design voor je woonkamer is toch wel een combinatie van warme en koude kleuren. De koude kleuren zijn vaak donkerder, zoals blauw, zwart of grijs. Deze koude kleuren geven een elegante en stijlvolle uitstraling, maar kunnen zoals gezegd koud aanvoelen. Dit merk je vooral in de winterperiode, wanneer je toch op zoek bent naar warmte. De warme kleuren zijn dan ook rood, geel of bruin. Deze kleuren kun je bijvoorbeeld kiezen voor je bank of tapijt, terwijl je grijs of blauw gebruikt voor je muren.

Een sfeervol geheel

Geef je woonkamer ook een eigen karakter. Combineer bijvoorbeeld niet teveel antiek met ultra modern, want dat gaat in veel gevallen niet samen. Verlichting doet ook veel voor de sfeer in je woonkamer. Je mag bij je verlichting best een beetje gek doen. Combineren van kleuren, een eenduidige stijl en mooie verlichting maken van je woonkamer een sfeervol geheel.

De beste tips voor het inrichten van je slaapkamer

Je slaapkamer is natuurlijk niet een plek waar je alleen komt om te slapen. Je wilt je slaapkamer efficiënt, warm en sfeervol inrichten. Vooral in de winter wil je wakker worden in een warme omgeving, maar je weet niet zo goed hoe je dit kunt creëren. De laatste trends in de slaapkamer zijn niet zo heel verschillend van de woonkamer. Opnieuw bepalen kleuren en de manier van inrichten het beeld van je slaapkamer. Wil je het liefst alle ruimte, dan zal je zo min mogelijk meubels in je slaapkamer willen. Iemand die het liefst een volle ruimte heeft, wil een goede keuze maken voor de meubels in de kamer.

Rust en sfeer samen

Het belangrijkste element van je slaapkamer is natuurlijk dat je er komt voor je rust. Je wilt daarom door middel van kleuren en inrichting ook rust creëren, zodat je er gemakkelijk in slaap kunt vallen. Hou je niet van licht, dan kun je wat meer donkere kleuren gebruiken. Hou je van warmte en sfeer, dan kies je voor de warme kleuren rood of geel. De nieuwste trend is dat je gebruik maakt van een specifieke kleur, maar deze laat terugkeren in verschillende tinten. Zo kun je kiezen voor zwart, maar deze ook laten overlopen in lichtgrijs of donkergrijs. Of je kiest voor rood, maar dan met tinten van roze en oranje. Zorg voor kleuren die matchen, want deze bepalen de sfeer in de ruimte.

Natuurlijke inrichting

Je slaapkamer ga je inrichten met meubels. Het is een trend om hierbij natuurlijke meubels te gebruiken, zoals rieten stoelen of houten kastjes. Het belangrijkste is natuurlijk ook je bed, waarbij lage bedden steeds meer winnen aan populariteit. Ook de vloer kan de sfeer in je slaapkamer bepalen. Houten vloeren passen mooi bij de muur, maar maken wel meer geluid. Tapijt maakt minder geluid en geeft een warmer gevoel. Laat je vooral inspireren door de laatste trends in design.

Alles over de inrichting van je tuin

Niet alleen in je woon- of slaapkamer wil je sfeer creëren, als het even kan wil je dat ook zeker buiten doen. Tegenwoordig is er volop keuze in designmeubelen voor buiten. Je kunt daarbij denken aan grote en gezellige loungebanken, een fraaie brandhaard of een aankleding in de vorm van bijpassende planten. Een vlonder in de tuin is bijvoorbeeld helemaal in de mode. Dit is een hardhouten terras met hierop een gezellige zithoek, volledig aangekleed met de nieuwste loungebanken, stoelen en tafels. Zo kun je het design van binnen ook naar buiten halen en het hele jaar genieten van je sfeervolle design.

Interieur wordt exterieur

Het interieur van buiten kun je dus naar buiten halen, dit heet exterieur. Je kunt het exterieur volledig aanpassen op je interieur, maar ook kiezen voor totaal iets anders. Binnen kun je kiezen voor een authentieke en antieke invulling van de ruimtes, terwijl je buiten kiest voor de nieuwste stijl. Waar je daarbij aan kunt denken zijn warmtetafels, banken of tafels in tijdloze stijl. Ontwerp je eigen gezellige zithoekjes. Je kunt het exterieur eventueel afschermen met bamboestokken of een houten dakje, waardoor je bijna het hele jaar buiten kunt zitten in een warme en sfeervolle omgeving.

Wat binnen is naar buiten halen

Design en interieur naar buiten brengen, het is helemaal de trend. De complete loungesets, met daarbij kleurrijke kussens en dito aankleding met platen en potten, zorgt voor een omgeving die uitnodigt om samen te komen. Kun je ook al niet wachten om naar buiten te gaan? De temperaturen stijgen weer en dan wil je natuurlijk genieten van luxe en comfort in je tuin. De laatste trend is Scandinavisch design, dit zijn naturelle tinten op solide interieur. Ook de stevige zwarte zithoeken geven een luxe en comfortabele uitstraling aan je tuin. Wat je smaak ook is, buiten zitten in de zomer is een absolute aanrader!