Hoe je sfeer kan creëren in je woonkamer

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte van je huis. Je komt zelf vaak in de woonkamer, maar wilt er ook graag je vrienden of familie ontvangen. Het is daarom belangrijk om van deze ruimte een sfeervolle omgeving te maken met indrukwekkende trends in design. Je kunt op veel verschillende manieren zorgen voor sfeer in je woonkamer, maar kleur en inrichting spelen toch wel een bepalende rol. Kies altijd waar jij je prettig bij voelt, want je bent zelf uiteraard het vaakst in de woonkamer te vinden.

Bepaal je kleur

Je hebt je eigen voorkeuren voor kleur. Men zegt altijd dat kleur bij je persoonlijkheid past, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kan houden van strak design met donkere kleuren, terwijl je in het dagelijks leven juist helemaal niet zo strak langs de randjes leeft. Ook kleurrijke omgevingen hoeven niet te betekenen dat je een kleurrijke persoonlijkheid hebt, het is maar net wat je persoonlijke smaak is voor interieur.

De trend in design voor je woonkamer is toch wel een combinatie van warme en koude kleuren. De koude kleuren zijn vaak donkerder, zoals blauw, zwart of grijs. Deze koude kleuren geven een elegante en stijlvolle uitstraling, maar kunnen zoals gezegd koud aanvoelen. Dit merk je vooral in de winterperiode, wanneer je toch op zoek bent naar warmte. De warme kleuren zijn dan ook rood, geel of bruin. Deze kleuren kun je bijvoorbeeld kiezen voor je bank of tapijt, terwijl je grijs of blauw gebruikt voor je muren.

Een sfeervol geheel

Geef je woonkamer ook een eigen karakter. Combineer bijvoorbeeld niet teveel antiek met ultra modern, want dat gaat in veel gevallen niet samen. Verlichting doet ook veel voor de sfeer in je woonkamer. Je mag bij je verlichting best een beetje gek doen. Combineren van kleuren, een eenduidige stijl en mooie verlichting maken van je woonkamer een sfeervol geheel.